Tillgänglighet

Det är vår målsättning att vi skall vara tillgänglig för alla som vill komma och forska hos oss. Läs mer om vårt arbete under fliken Om oss.

Bil

Arkivcentrum Dalarnas lokaler ligger omkring fem kilometer utanför centrala Falun, vid Tallenområdet. För den som kommer med bil så tas avfarten från E16 vid trafikplats Tallen och sedan så är det samma infart som City Gross, Jem & Fix, med flera.

Buss

För den som reser kollektivt så fungerar bussarna 152 eller 154 med avstigning vid busshållplatsen Tallen E16. För buss 14 är det avstigning vid busshållplatsen Tallen köpcentrum (Falun). Samtliga bussar utgår från Knutpunkten i Falun, och 152 och 154 kan även tas från Borlänge.

Parkering

Arkivcentrum Dalarna har egen parkering med gott om platser. Parkeringen ligger i anslutning till arkivbyggnaden med speciellt utmärkt handikapparkering i direkt anslutning till forskarexpeditionens entré

Forskarexpeditionen

Entrédörren vid forskarexpeditionen är av säkerhetsskäl alltid låst och öppnas av personalen, som även kan bistå med flyttbar ramp för den som behöver komma in med rullstol eller permobil. Våra publika lokaler är rymliga, tröskelfria och ljusa.

Vid forskarexpeditionen finns tillgång till kylskåp och mikrovågsugn. Det finns möjlighet att köpa varm dryck för 6 kr/koppen. Förvaringsskåp finns för förvaring av tillhörigheter.

Forskarsal

Forskarsalen är försedd med åtta forskarplatser. I forskarsalen förvaras också delar av vårt omfattande referensbibliotek. För den som önskar så finns möjlighet att låna förstoringslampa med 5 diopters förstoring. Om du vet att du kommer att behöva denna vid din forskning så går det bra att boka denna i samband med att du bokar din plats i forskarsalen. Observera att vi endast har en förstoringslampa, så det är först till kvarn som gäller för bokning.

Toalett

Handikappanpassad toalett finns i direkt anslutning till vår forskarexpedition.

Hjärtstartare

Hjärtstartare finns i forskarexpeditionen.

WiFi

Fritt gäst-WiFi med tillgång till internet finns i Arkivcentrum Dalarnas lokaler.

Övrigt

Undvika att bära starkt parfymerade produkter när ni besöker oss.